De Vegetarische Restaurantweek
Wie kent het niet: de halfjaarlijkse Restaurantweek. Voor een redelijke prijs kun je in toprestaurants genieten van een drie gangenmenu. Na de fair trade variant is er nu ook de Vegetarische Restaurantweek die van 3 tot en met 9 oktober 2011 zal plaatsvinden.
Het grote verschil met de ‘normale’ Restaurantweek is dat er niet een drie gangenmenu voor een aantrekkelijk prijs wordt aangeboden, maar dat bij bestelling van een vegetarisch drie gangenmenu het voorgerecht gratis is.
Met dit aanbod wil de Vegetarsiche Restaurantweek zelfs de verstokte vleeseter verleiden om te proeven van het lekkerste uit de vegetarische keuken.
Verleiden’ en ‘verwennen’ staan centraal tijdens de Vegetarische Restaurantweek. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek doen de deelnemende restaurants daarom hun uiterste best om een verrassend en verleidelijk menu aan te bieden. Deelnemende restaurants krijgen de gelegenheid om een workshop te volgen in De Librije, het restaurant van topkok Jonnie Boer.
De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van De Nederlands Vegetariërsbond en Vara's Vroege Vogels in samenwerking met Variatie op de Kaart. Meer dan 170 restaurants hebben zich inmiddels aangemeld voor de Vegetarische Restaurantweek. Meer informatie over de week is te vinden op devegetarischerestaurantweek.nl.