Ginger Seventies
Dit recept is geschikt voor twee spicy cocktails.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels gezoete en geklopte slagroom
- 2 theelepels FZ Organic Food Orange Marmelade: mild
- 1 Eosta sinaasappel
- 5 rietsuikerklontjes
- 2 kopjes Fair Trade espresso
- 2 borrelglaasjes bruine rum
- 1 flinke scheut Campina volle melk
- 1 mespunt vers geraspte gember
- 6 ijsklontjes
Bereiding:
Meng de marmelade met de geklopte slagroom en laat het geheel goed afkoelen. Maal 1 suikerklontje fijn (ter grootte van grof zeezout). Snijd 4 smalle partjes van de sinaasappel en verwijder eventueel de pitten.
Cocktail:
Los in een cocktailshaker de overige 4 suikerklontjes op in de warme espresso. Voeg de rum, melk en gember toe. Voeg nu de ijsklontjes toe en schud het geheel snel door elkaar. Verdeel de cocktail over 2 glazen en gebruik hiervoor een zeef.
Finishing touch:
Schep een eetlepel marmeladeroom over de twee glazen Ginger Seventies en zet in elk glas twee sinaasappelpartjes. Tot slot bestrooi je elk glas met de fijngemalen rietsuiker.
Wat is er aan de hand in de sinaasappel sector?
In ontwikkelingslanden is er een gebrek aan voorzieningen voor transport, verwerking en opslag. De sinaasappels worden daarom vaak in het Westen gewassen en ingepakt, waardoor de ontwikkelingslanden deze opbrengsten mislopen. Daarnaast stellen Europese winkeliers hoge eisen aan producten als sinaasappels die voor ontwikkelingslanden niet haalbaar zijn. Hierdoor hebben ontwikkelingslanden vaak geen toegang tot de Europese markt.