Cook it slow
Slowcooking was sinds de jaren zeventig ‘uit’, maar in de moderne keuken is de eeuwenoude bereidingstechniek herontdekt.
De vitaminen, mineralen en geuren en smaken blijven bij slowcooking optimaal behouden en bovendien heb je geen omkijken naar een slowcooker. Fabrikant BK voegde onlangs aan die eeuwenoude kooktechniek ook nog eens een origineel design toe.
De BK Slowcooker is een combinatie van een oer-Hollandse aardewerken stoofpot en een Marokkaanse tajine. Verse ingrediënten gaan zonder oliën of vetten de pan in, waarna je het geheel in de oven zet. Aangezien keramiek vocht vasthoudt, komt er bij de verwarming stoom vrij. Die zorgt er weer voor dat het gerecht gaar wordt zonder uit te drogen of aan te bakken.
Bij de Slowcooker zit een siliconen ring waarmee je de Slowcooker direct zonder onderzetters op tafel kan zetten. Dit product ontworpen door de Nederlandse designer Margriet Foolen, heeft onlangs de de internationale Red Dot Award 2008 voor product design in de wacht gesleept.